Volledig scherm
Graffitischrijver Mike Scholten(39) uit Zoetermeer is bezig met het taggen van zijn artiestennaam. © Chris Korsten

Kings of Colors Festival biedt volop variatie

DEN BOSCH - De eerste editie van het Kings of Colors Festival is zaterdagochtend van start gegaan. Op een voormalig bedrijventerrein aan de Paardskerkhofweg in Den Bosch, dat is omgedoopt tot de Hall of Fame, worden liefhebbers van graffiti op hun wenken bediend.

Tal van gerenommeerde 'schrijvers' zijn op de beschikbare muren bezig met het taggen van hun artiestennaam of leggen hun ziel en zaligheid in de totstandkoming van een andersoortig graffitikunstwerk.

Het tweedaagse festival heeft echter nog méér te bieden. Zo staat er voor skaters een mini-ramp klaar. Ook is er bijvoorbeeld een tiki-carver in de persoon van Guido Cavalini uit Rhenen aan het werk om Hawaiiaanse houtbewerking als discipline onder de aandacht te brengen bij het publiek.

Henry van Hoof uit Deventer etaleert met behulp van een penseel van eekhoornhaar de kunst van het pinstripen. Verder is er voortdurend een DJ die onder andere hiphop uit de speakers laat glippen. Aan de inwendige mens eveneens gedacht, getuige de aanwezigheid van verschillende (ambachtelijke en biologische) eetgelegenheden.

"We hopen met dit gratis toegankelijke festival de kunst van graffiti en aanverwante kunstvormen wat meer mainstream te maken", wist medeorganisator Jan-Henk van Ieperen.

Volledig scherm
Stijn Dunnewijk uit Den Bosch, medewerker van het World Skate Center, in actie op de mini-ramp. © Chris Korsten
Volledig scherm
Henry van Hoof uit Deventer demonstreert met behulp van een penseel van eekhoornhaar de kunst van het pinstripen © Chris Korsten.