Volledig scherm
Café Roels in de Korte Putstraat. © Marc Brink/BD

Kink in kabel bij geluidsexperiment in Korte Putstraat in Den Bosch

DEN BOSCH - Een flinke kink in de kabel van het project van de gemeente, bewoners van de binnenstad en de horeca om geluidsoverlast in de Bossche Korte Putstraat aan te pakken. Vorig jaar werd in vijf horecabedrijven speciale apparatuur geïnstalleerd om ‘herrieschoppers’ te achterhalen. Dat systeem schiet tekort.

In cafés waaronder Roels, taveerne ‘t Pantoffeltje en The Barons Lodge werd een computerkastje geïnstalleerd dat de muziekfrequenties vanuit de zaak moet sturen naar een centrale computer van de gemeente. Via internet zou de gemeente alle gegevens raadplegen en in één oogopslag zien wie de geluidsnorm overschrijdt. Het moest een einde maken aan de onduidelijkheid over wie de boosdoener is.

Softwareproblemen
Volgens een woordvoerder van de gemeente is het in de Korte Putstraat ‘met veel stoorgeluiden en dicht op elkaar staande bebouwing technisch lastig een betrouwbaar systeem in werking te krijgen en te houden’. „Wij zijn zoekende naar een oplossing, maar hebben die nog niet gevonden. Het systeem is niet stabiel. Verbindingen vallen uit en er zijn softwareproblemen”, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.