Volledig scherm
© Ab Hakeboom

Klein leed met bevroren kliko’s voor gft-afval

DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Denk je eindelijk van die volle groene container af te zijn, gooit de vorst roet in het eten. Dat overkwam maandagochtend onder meer een aantal bewoners van de Symon Pelgromstraat in Den Bosch.

Verschillende containers werden door de ophaalwagen weer vol terug aan de straat gezet. De mannen van de ophaaldienst probeerden door extra hard te schudden nog de boel los te krijgen, maar ook dat had geen effect.

De kans dat de kliko alsnog geleegd wordt is klein, leert een rondgang langs de diverse gemeenten in de regio en de Avri, die het huisvuil en groenafval inzamelt in de Bommelerwaard. In Schijndel komt het probleem ook voor, meldt een woordvoerster. Zij stelt dat de bewoners ook zelf een rol hebben. „Wij geven de inzamelaar de opdracht de kliko zo goed mogelijk te legen. Het blijft de verantwoordelijkheid van de inwoners het afval juist aan te bieden.”

Volgens de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel is het vastvriezen van gft een bekend verschijnsel, maar meestal moet het daar harder voor vriezen dan in de nacht van zondag op maandag.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.