Volledig scherm
Anja Beyer, Tobias Renner, Maarten Gijselman en Walrik Holtermans klimmen. © Sandra Peerenboom

Klimmers willen eigen klimhal in Den Bosch

DEN BOSCH - IK073 (Initiatiefgroep Klimmers 073) zoekt versterking om een klimhal in Den Bosch te realiseren. Daarom houden ze op vrijdag 18 november hun evenement The Next Step.

Met tien mensen in hun kernteam is voor IK073 de tijd aangebroken om de langgekoesterde plannen voor een non-profit klimhal in Den Bosch concreet te maken. Het idee is een klimhal te verwezenlijken die aansluit bij de wensen van klimmers uit Den Bosch en omstreken.

Sven Jambor: ,,We reizen nu naar Tilburg of Eindhoven om te klimmen, maar een stad als Den Bosch verdient zijn eigen klimhal. IK073 wil een klimcommunity in Den Bosch vormen. Daarom komen we de 18de samen, met hopelijk zoveel mogelijk klimmers. Afhankelijk van hun wensen willen we de toekomst uitstippelen.”

Next Step
Het evenement The Next Step is vrijdag 18 november van 19.30 uur tot 22.00 uur in café P79 aan de Markt 79. Tobias Renner: ,,We bespreken die avond de stand van zaken en presenteren de locaties. Met mensen in gesprek gaan die willen meedoen en meedenken, staat centraal. We zoeken onder meer mensen met juridische of financiële kennis en halbouwers om ons te versterken. Er komt heel wat kijken bij het opstarten van een niet-commerciële hal.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.