Volledig scherm
Prins Willem-Alexander en Máxima tijdens een bezoek aan Den Bosch. © GPD

Koning en Koningin naar Den Bosch

DEN BOSCH - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten op woensdag 12 juni hun bezoek aan Noord-Brabant af in Den Bosch. De dag voor het nieuwe koningspaar begint in Maastricht.

Jeroen Bosch als levend standbeeld die de koning en koningin uitnodigt voor de expositie van Jeroen Bosch in 2016. Dat is het idee van burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch.

Alle provincies in Nederland krijgen in mei en juni de nieuwe koning en koningin op bezoek. Zoals het er nu naar uit ziet bezoeken Willem-Alexander en Máxima op 12 juni zowel Limburg als Brabant.

Rombouts zou het prachtig vinden als het koningspaar eenmaal op de Markt in de directe omgeving van het standbeeld van Jeroen Bosch tegemoet getreden wordt door een levend standbeeld.

De burgemeester lanceerde zijn idee woensdagavond tijdens een bijeenkomst van binnenstadsbewoners.

  1. Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    NULAND - Anne-Marie van der Doelen leeft misschien wel meer dan anderen mee met het Poolse stel met hun een week oude baby dat vorige week dakloos werd toen hun gehuurde appartement in Velddriel afbrandde. Zelf belandden Anne-Marie en haar vriend Davy Wingens zeven maanden geleden in een vergelijkbare situatie toen in Nuland hun appartement afbrandde. Dat lag boven de pizzeria aan het Prins Bernhardplein waar onbekenden vermoedelijk brand stichtten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.