Volledig scherm
Voorzitter Gerrit Mol van de Wereldwinkel. © marc bolsius

Koopgedrag verandert: Wereldwinkel Rosmalen moet na 40 jaar dicht

ROSMALEN - Wereldwinkel Rosmalen sluit na veertig jaar. Simpelweg omdat de winkelomzet de afgelopen jaren fors is gedaald. Niet vanwege een verminderde belangstelling voor fairtrade producten, integendeel. De voornaamste oorzaak is het sterk veranderde koopgedrag via internet, een algemeen verschijnsel waarmee de meeste winkels momenteel kampen.

,,Stoppen doet pijn aan het hart, maar we kunnen gelukkig wél met opgeheven hoofd terugkijken", zegt voorzitter Gerrit Mol.

De winkel aan de Dorpsstraat nabij De Driesprong begint aardig leeg te raken. De opheffingsuitverkoop die gepaard gaat met flinke kortingen is enkele weken geleden van start gegaan. ,,Zoals het er nu naar uitziet, zijn we op 12 augustus voor het laatst open. Dat wordt ongetwijfeld een emotionele dag, want we hebben hier met z'n allen vele mooie momenten beleefd. Daar komt bij dat er heel wat vriendschappen zijn gesmeed. En voor onze klanten, onder wie vele Rosmalenaren, was de Wereldwinkel decennialang een begrip", vertelt een van de circa dertig vrijwilligers Simone Schuurmans.