Volledig scherm
© stock

Korenfestival strijkt neer op zes plekken in Den Bosch

DEN BOSCH - In Den Bosch wordt op zaterdag 25 april een groot Korenfestival gehouden. 22 koren en in totaal 800 zangers en zangeressen zullen deelnemen aan dit festival.

De optredens vinden plaats op zes Bossche locaties, zoals in de Sint Jan, het Jheronimus Bosch Art Centre, de Sint Catharien, het Podium De Azijnfabriek, het muziekcentrum De Toonzaal en de Lutherse Kerk. Elk koor wordt tijdens de festivaldag in de gelegenheid gesteld om drie keer op te treden.

De officiële opening door de voorzitter van de KCZB, Herman Schimmel, vindt om 10.00 uur plaats in de Sint Jan. De opening bestaat uit orgelmuziek op het historische orgel van de Sint Jan. Het orgelspel wordt verzorgd door de vaste organist Véronique van der Engh.

Na de officiële opening verspreiden de koren zich over de diverse locaties. De slotmanifestatie wordt gehouden in het Jheronimus Bosch Art Centre en begint om 17.15 uur. Tijdens die slotbijeenkomst treedt een drietal koren op en wordt onder leiding van Ruud Buitink door alle aanwezigen het Kyrie en Gloria van Feike van Tuinen uitgevoerd. Belangstellenden kunnen een passe-partout kopen 5 euro. Daarmee heeft men op elke locatie toegang van 10.00 uur tot het einde van het festival om 18.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.