Volledig scherm
Angelo Damen reed met zijn Kreidler op een pickuptruck naar de Raad van State in Den Haag © Robèrt van Lith/BD

Kreidlerrijder uit Nuland mag weg niet op van hoogste rechter

NULAND/ DEN HAAG - Kreidlerrijder Angelo Damen uit Nuland is woensdag 6 juli in het ongelijk gesteld door de Raad van State. Het hoogste rechtsorgaan bepaalde in een uitgestelde uitspraak dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) hem terecht een kenteken heeft geweigerd. Hierdoor kan hij nog altijd niet legaal de weg op met zijn klassieke brommer uit 1965.

Damen vecht al 3 jaar een juridische strijd uit met de RDW. Volgens de rijksdienst is het framenummer van Damens brommer na een restauratie te slecht leesbaar. De Nulander weigert een forensisch onderzoek van de RDW omdat hij bang is dat zijn brommer hierdoor beschadigd raakt. Damen blijft strijdbaar: „Rijden zal ik, er zijn meer wegen die naar Rome leiden.”

Geraniums
De zaak diende op 12 april bij de Raad van State. Damen heeft de brommer uit 1965 al sinds zijn jeugd. In een verklaring schrijft Damen nu dat hij zijn Kreidler 'achter de geraniums zal parkeren'. ,,Dit is the end of the road", reageert Damen op de finale uitspraak. Maar helemaal zich erbij neerleggen doet de Nulander dus niet.

Volledig scherm
Damen voegt de daad bij het woord: zijn brommer gaat 'achter de geraniums'. © Angelo Damen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.