Volledig scherm
Wortelschade aan een oude acacia bij BBS Kruiskamp.

Kritiek na schade aan boom

DEN BOSCH - Stichting Boom & Bosch heeft felle kritiek geuit over de hoe wordt omgegaan met de bomen nabij de nieuwe BBS de Kruiskamp aan de commissaris Bosch van Rijckevorselsingel in Den Bosch.

Helmus Boons van de stichting merkt op dat een oude acacia het loodje gaat leggen door de slechte behandeling tijdens de bouw van de nieuwe school. De wortels zijn stuk getrokken en te dicht bij de wortels is bestrating gelegd. "Op deze manier heeft die waardevolle boom nog een jaar of vijf te leven en legt het loodje", aldus Boons.

Hij heeft inmiddels wethouder Ruud Schouten via een brief laten weten hoe slecht er met de bomen rond het bouwplan wordt omgegaan. Eerder werd per abuis ook al een grote esdoorn weggehaald.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.