Volledig scherm
Het kartondorp in de DMT-loods © Mark van de Voort

Kunstnacht in Den Bosch prikkelt de zinnen

DEN BOSCH - Wandelend of fietsend de Bossche Kunstnacht in. Om de 2 jaar staat Den Bosch één lange septembernacht in het teken van de beeldende kunst. Kunstlocaties in heel de binnenstad gooiden zaterdagavond de deur open voor exposities, performances en bijzondere installaties.

Ogen en oren werden voortdurend geprikkeld en vervreemding leek wel het hoofdmotto. Veel bekijks trok het Kartondorp in de DMT-loods aan de Copernicuslaan 80a. Een hele stad van karton inclusief sfeervol verlicht kerkje, museum, café, bioscoop en bloemenwinkel. De kunstenaars van de DMT-loods hadden zichzelf wederom overtroffen. Hun bezienswaardige creatie is ook nog zondag 27 september te zien van 14.00 tot 20.00 uur.

Soms ging men voor een specifieke act en een ander liep nieuwsgierig een nieuw pand binnen. Zo spookte het in de Willem II fabriek die voor de gelegenheid omgetoverd was tot een futuristische disco, terwijl in de Muzerij met een zaklamp naar de kunstwerken gezocht moest worden. Vaak hadden kunstenaars ook gewoon lol zoals in de door een fietser aangedreven kunstcarrousel van collectief Nova Zembla. Andere keren werden bezoekers verrast door een maffe, ontregelende actie, zoals de avondvullende, surrealistische performance van kunstenares Renée van Trier in het Stedelijke Museum.

Volledig scherm
De kunstcarrousel van collectief Nova Zembla © Mark van de Voort