Volledig scherm
Een deel van de 18-koppige jury. © Chris Korsten

Laatste Enige Echte Bossche Popquiz

DEN BOSCH - De Laatste Enige Echte Bossche Popquiz is zondag in meerdere opzichten een succes geworden. Een recordaantal van 85 teams was aanwezig in de Brabanthallen, bij wijze van uitzondering het decor tijdens deze 30e en laatste editie. Uiteindelijk eiste het uit Noord-Holland afkomstige team 0% ISIS de overwinning voor zich op.

De vorige afleveringen vonden plaats in De Boulevard, café Plein79 en later in W2 Poppodium. Dat verliep telkens naar wens. Het enige minpuntje was dat wegens ruimtegebrek meestal vooraf diverse teams moesten worden teleurgesteld. "Met de keuze voor de Brabanthallen hebben we dat probleem eindelijk kunnen tackelen, al zit het toch behoorlijk vol", verduidelijkte Maarten van Hooft, de vaste presentator en medesamensteller van de quiz.

Ivo Niehe
De teams, die uit maximaal 4 personen mochten bestaan, kregen open vragen uit 32 verschillende categorieën voor de kiezen. Precies een kwart had expliciet betrekking op het afgelopen jaar, waardoor er enige gelijkenis was met een muzikaal jaaroverzicht. De organisatoren hadden daarbij zelfs Ivo Niehe bij de kraag gegrepen om er een zinderende derde ronde uit te persen. De karakteristieke TV-presentator verscheen als vragensteller op een groot videoscherm, in navolging van singer-songwriter en oud-profvoetballer Björn van der Doelen. De één haakte in op de actualiteiten in Parijs, de ander legde de focus op voetballers die ooit een plaatje hebben gescoord.

Ter plekke hielpen multi-instrumentalist Ad Grooten, die ditmaal met de doedelzak verscheen, en de olijke metalformatie Heavy Hoempa een handje om een reeks vragen muzikaal te illustreren.

Ruime zege
De uit maar liefst 18 personen bestaande jury onder aanvoering van Bert van de Kamp moest na afloop flink aan de bak om alle formulieren na te kijken. De quiz eindigde in een ruime zege voor 0% ISIS. Het Utrechtse kwartet We!!!Imaginary Boys, de triomfator bij de twee voorafgaande edities, finishte op geruime afstand als tweede.

Volledig scherm
Een van de deelnemende teams, bestaande uit Janjo Ridderbos, Ivo in het Veld, Martijn Fieten en Rens den Hartog. © Chris Korsten
Volledig scherm
René Derks, medesamensteller van de popquiz, naast Maarten van Hooft, Robert Gabrielse, Ivo Cooymans, Maurice van Trijffel en Bert van de Kamp. © Chris Korsten
Volledig scherm
Heavy Hoempa, met frontman Robert van Asseldonk uit Uden. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement