Volledig scherm
Monumentale boerderij in Den Dungen, die Jeroen Bosch vermoedelijk schilderde. © Mieske van Eck / BD

Landelijke opening Monumentendag dit jaar in Den Bosch

DEN BOSCH – Pieter van Vollenhoven doet donderdag 8 september de aftrap voor de Open Monumentendag 2016. Daarmee sluit Open Monumenten dag aan bij het Jeroen Boschjaar. Het thema is Iconen en symbolen.

Woensdag 31 augustus valt in de gemeenten Den Bosch, Vught en Sint-Michielsgestel huis aan huis het programmablad op de mat van de Open Monumentendag in de regio. In dat blad staan tal van monumenten en activiteiten die zaterdag en zondag gratis te bezoeken zijn.

Pieter van Vollenhoven verricht de openingshandeling donderdag 31 augustus om 14.30 uur op de Parade. Daarna zijn er optredens van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en zangeres Meike van der Veer.

Krenten uit de pap voor Den Bosch zijn onder meer de openstelling van drie brugwachtershuisjes aan de Zuid-Willemsvaart en een tentoonstelling in de Knillispoort over de betekenis van de kraakbeweging voor het monumentenbehoud in Den Bosch. In het Raadhuis van Vught gaat de film ‘Vught en het water’ van Ellen van Kempen in première. Den Dungen pronkt met de boerderij aan de Hooidonksestraat, die waarschijnlijk door Jeroen Bosch vereeuwigd is op zijn schilderij ‘Aanbidding der koningen’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.