Volledig scherm
Relatiecoach Lian Vos heeft in het paviljoen van het Bosch Winterparadijs al verschillende soorten klanten over de vloer gehad. © Chris Korsten

Lang leve de liefde op Bosch Winterparadijs

DEN BOSCH - De zesde editie van het Bosch Winterparadijs heeft tot nu toe een keur aan activiteiten gebracht. Het muziekoptredens voeren toch wel de boventoon. Af en toe ligt het accent op iets anders. Zoals bij een 'lang leve de liefde'-sessie onder leiding van relatiecoach Lian Vos van de Zin & Zijn Company.

Op het eerste gezicht lijkt zo'n sessie misschien een vreemde eend in de bijt in vergelijking tot de overige activiteiten op het plein. "Niets is minder waar! Het sluit naadloos aan bij de rest. Uitgerekend tussen de kerst en de jaarwisseling zijn veel mensen bezig met de liefde. Enerzijds omdat dit een typische periode van (her)bezinning is. Zeker als je relatie niet zo loopt als je eigenlijk zou willen, iets wat rond deze dagen dikwijls als extra pijnlijk ervaren wordt. Aan de andere kant omdat gedurende deze periode het alleen zijn het sterkst ervaren wordt wanneer de liefde juist ontbreekt", legt Vos (45) uit.

Klanten
De afgelopen dagen heeft de relatiecoach in het achterste gedeelte van het paviljoen van het Bosch Winterparadijs verschillende soorten klanten over de vloer gehad. "In een aantal gevallen was sprake van een heftige problematiek. Maar over het algemeen zijn problemen niet erg; ze kunnen namelijk bijzonder verrijkend zijn en een zekere diepgang stimuleren. Een relatie zónder problemen is ronduit saai."

Gratis
Een sessie, waarvoor overigens van te voren altijd een afspraak dient te worden gemaakt, duurt in deze format een half uur tot een uur en is nu helemaal gratis. "Ik probeer op een laagdrempelige en tegelijkertijd opbouwende manier behulpzaam te zijn bij hoe iemand zijn of haar relatie levendig houdt. Het ombuigen van negatieve patronen tot nieuwe mogelijkheden vormt daarbij vaak een wezenlijk onderdeel", aldus Vos.

Op zaterdag 2 januari om 16.00 uur staat op het Bosch Winterparadijs haar zevende en laatste sessie op het programma.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.