Volledig scherm
Tientallen medeleerlingen zwaaiden woensdagochtend het selecte gezelschap uit. © Chris Korsten

Leerlingen BBS De Haren, Donk en Reit oogsten volop lof maar winnen niet

DEN BOSCH - Leerlingen van de Brede Bossche School De Haren, Donk en Reit hebben woensdagmiddag namens de provincie Noord-Brabant met volle overgave deelgenomen aan de strijd om de Nationale Onderwijsprijs. Hoewel de hoop op de overwinning zeker aanwezig was, ging de eerste prijs uiteindelijk naar een basisschool uit het Gelderse Tricht.

Welgeteld 12 gretige Bossche zang-, dans- en raptalenten uit groep 7 en 8 reisden in gezelschap van een aantal leerkrachten naar Rotterdam. Een karakteristieke gele American schoolbus fungeerde als transportmiddel. Eenmaal bij de Rotterdamse Schouwburg aangekomen, waren de leerlingen onmiddellijk gefocust op hun gezamenlijke presentatie die de titel 'Techniek is toekomst' droeg.

Tijdens een twee minuten durende film over diverse kennismakingsprojecten met het onderwerp techniek - gemaakt door docent Hein Bouman- begonnen Nayobé Reemnet en Vlera Kidda te zingen, terwijl Celisa Armando en Ricardo Heesakkers hun raptalent demonstreerden.

"Het eerste wat in me omging was: wow, wat zitten er toch veel mensen in de zaal. Zóveel publiek had ik niet verwacht. Niet dat ik er zenuwachtig van ben geworden. Nou ja, vooruit, een beetje dan", bekende de 11-jarige Heesakkers. "We hebben weliswaar niet gewonnen, maar dit was zo'n leuke ervaring!", luidde het commentaar van leeftijdgenoot Armando. "De geuite kunstvormen sloten naadloos aan op de geprojecteerde beelden. Ik ben trots op mijn leerlingen. Chapeau!", reageerde directrice Hanneke van de Meerendonk.

Volledig scherm
Vooraf heerste bovenal een uitgelaten sfeer onder de 12 'kanjers' van BBS De Haren, Donk en Reit. © Chris Korsten