Het educatieteam van het Bosch Architectuur Initiatief(BAI): staand v.l.n.r. Saskia van Heerde (bouwkundige), Judith Jacobs (architect), Elly Brugman (coördinator BAI); hurkend Annelies Swarts (docent) en Jasper Dekker (architect).
Volledig scherm
Het educatieteam van het Bosch Architectuur Initiatief(BAI): staand v.l.n.r. Saskia van Heerde (bouwkundige), Judith Jacobs (architect), Elly Brugman (coördinator BAI); hurkend Annelies Swarts (docent) en Jasper Dekker (architect). © Chris Korsten

Leerlingen schikken zich tijdelijk in rol van architect

DEN BOSCH - Wethouder Ruud Schouten maakte donderdagmiddag in De Muzerije de winnaars bekend van het educatieproject Fiets 'm erin, een initiatief van het Bosch Architectuur Initiatief(BAI).

  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.