Volledig scherm
Eerste- en tweedeklassers van het Rodenborchcollege zijn in discussie met stadsecoloog Johan Mees in het stadskantoor. © Olaf Smit

Leerlingen uit Rosmalen op de bres voor otters

DEN BOSCH - Elf leerlingen van het Rodenborch College in Rosmalen bedachten een oplossing om het doodrijden van otters te voorkomen. Gisteren legden ze hun idee voor aan stadsecoloog Johan Mees.

Volgende week zaterdag strijden elf leerlingen van het Rosmalense Rodenborch College in de Benelux-finale van de First Lego League, een internationale wedstrijd tussen scholen, om een plek in de wereldfinale. Ze zetten onder meer hún idee in; over hoe Bossche otters in de toekomst veilig de weg kunnen oversteken zonder doodgereden te worden. Dat idee presenteerde het enthousiaste elftal gisteren al aan de stadsecoloog.

Oplossing
Op dit moment komt de helft van de otters om tijdens het oversteken. De leerlingen bedachten een oplossing die ervoor zorgt dat otters onder de weg door gaan en toch droge voeten houden. De otter zwemt, in tegenstelling tot de bever, liever niet door tunnels. Met een houten loopplank en door overtollig water weg te sluizen naar een reservoir, willen de leerlingen de zogenaamde duikers onder de weg ottervriendelijk maken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.