Volledig scherm
© Marianne Schoone

Lichtprojectie Jeroen Bosch in de verlenging op Bossche Markt

DEN BOSCH - De Bosch by Night Lightshow op de Markt wordt na 10 december waarschijnlijk met acht extra voorstellingen verlengd. De Stichting Jheronimus Bosch 500 heeft op verzoek van de horeca bij de gemeente een nieuwe vergunning aangevraagd.

In ieder geval één Marktbewoner is daar niet bepaald blij mee. „Ik ben niet zozeer tegen het project, maar het is wél knullig en bizar hoe de gemeente om denkt te kunnen gaan met klachten over geluidsoverlast”, aldus Reinout van Riet, die vooral in de zomermaanden laat op de avond overlast had.

Nieuwe vergunning
De vergunning voor het project loopt tot 11 december. Voor de daarop volgende donderdagen, vrijdagen en zaterdagen (behalve kerstavond en oudjaarsavond) moet een nieuwe vergunning aangevraagd worden. „De lichtprojectie is een succes. Op donderdagavonden is het minder druk, de andere avonden zijn er steeds enkele honderden toeschouwers”, reageert programmamanager Lian Duif van de stichting JB500.

Marktbewoner Van Riet berust in een eventuele verlenging, maar is opnieuw niet te spreken over de manier waarop de gemeente met afspraken omgaat. „Wij hebben al jaren last van evenementen op de Markt. Dan worden er met bewoners afspraken gemaakt, maar houdt de gemeente zich daar niet aan. Dat was ook zo bij de kermis en het jubileum van Oeteldonk.’ Ook nu weer zou volgens Van Riet de gemeente in gebreke blijven.

Volgens Lian Duif houdt de stichting JB500 zich aan de afspraken die over het aantal decibellen zijn gemaakt. „Het geluid is ook ingeregeld, wij houden ons netjes aan de vergunning.”

Meer over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.