Volledig scherm
© Thinkstock

Lik op stuk voor Bossche taxichauffeurs die ruziën bij standplaats

DEN BOSCH - Taxichauffeurs die op Bossche standplaatsen in het bijzijn van klanten met elkaar ruziën over het afschuiven van 'te korte ritten'. Dat wil de gemeente en Stichting Bossche Kwaliteitstaxi aanpakken met schorsing en intrekking van de verleende Bossche taxivergunning. Dat geldt ook voor andere overtredingen van het reglement. 

Schorsingen kunnen variëren van  één tot vier maanden. En als binnen twee jaar na het verstrijken van een schorsing opnieuw een overtreding wordt geconstateerd dan kan het Bossche Taxi-keurmerk worden ingetrokken.  ,,We hadden gehoopt om deze maatregelen al eerder te nemen. Maar het heeft meer tijd gekost om de juridische basis hiervoor te leggen'', zegt Jan Zaaijer, voorzitter van de stichting Bossche Kwaliteitstaxi.

Met de stichting wil de gemeente sinds 2016 de kwaliteit van het straattaxivervoer verbeteren. Uitgangspunt is dat iedere klant recht heeft op juiste tarieven, veilig rijden en een chauffeur met kennis van de stad. Volgens Zaaijer hebben vrijwel alle straattaxichauffeurs (200) het keurmerk en geldt dat ook voor degenen die zich misdragen bij de standplaatsen zoals bij het station.

,,Onze mysterieguests hebben deze problemen ook geconstateerd. We hebben de chauffeurs er op aan gesproken. Maar dat is niet afdoende om de situatie te verbeteren. Daarom zijn we blij met de mogelijkheid om het met maatregelen aan te pakken'', zegt Zaaijer.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is sinds de invoering van het keurmerk bij de gemeente en Stichting Bossche Kwaliteitstaxi zo'n twintig keer geklaagd over taxichauffeurs. Behalve over het weigeren van korte ritten gaat het onder meer om 'onderlinge discussies over vrije taxikeuze van klanten'.

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.