Volledig scherm
Politie inspecteert een wietkwekerij. © Politie

Lobby Den Bosch bij nieuw kabinet over wietteelt

DEN BOSCH - Een lobby vanuit Den Bosch bij het nieuwe kabinet om te komen met nieuwe regels rond de wietteelt. Dat die lobby anderhalf jaar moet duren, volgend jaar zijn er verkiezingen, wordt op de koop toegenomen. "Het huidige kabinet doet niets meer aan de regels. Er mag van dit kabinet ook niets. Wietteelt blijft verboden, experimenteren ook”, legde burgemeester Ton Rombouts de achterliggende gedachte uit.

De commissie bestuurszaken besprak donderdagavond een motie die de vorige maand van de agenda van de raadsvergadering was afgehaald. In de motie van de Bossche Groenen, D66, SP, GroenLinks en PvdA, wordt het college gevraagd in overleg met de grote gemeenten en de provincie te bekijken hoe experimenten met een ‘geregelde keten’ kunnen worden ingepast in de aanpak van de georganiseerde criminaliteit.

De Bossche politiek is sterk verdeeld over deze motie en de aanpak van de wietteelt. VVD, Bosch Belang, Rosmalens Belang en CDA zijn tegen de motie. De Bossche Volkspartij is voor, onder voorwaarden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.