Volledig scherm
Emmaplein 25 in Den Bosch © Marc Brink/ BD

Lof voor verbouw voormalig Brabants Dagblad-pand in Den Bosch

DEN BOSCH - De voorzitter van de commissie welstand was donderdagmiddag vol lof over de geplande verbouwing van het kantoorgebouw aan het Emmaplein 25 in Den Bosch waar jarenlang het Brabants Dagblad was gevestigd. Hij complimenteerde architect Paul Diederen (Diederendirrix Architecten) en diens collega Bas van Mierlo (Houben & van Mierlo Architecten) toen hun ontwerp werd besproken tijdens een bijeenkomst van de commissie welstand.

„Een statig en heel bijzonder gebouw op een moeilijke plaats”, zei voorzitter Dolf Dobbelaar over het gebouw waar zo’n vijftig appartementen staan gepland. Het gaat om zogenaamde lofts en appartementen met een of twee slaapkamers. De afmetingen variëren van zo’n 50 tot 170 vierkante meter.

Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een balkon, loggia of Frans balkon. Volgens directeur Maurice Delpeut van ontwikkelaar Wijkerzand Projecten hebben de afgelopen maanden al zo’n 500 mensen belangstelling getoond in een van de appartementen (‘Dat is in dit stadium bizar veel’).

In het Brabants Dagblad van vrijdag onder meer een artist impression.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement