Volledig scherm
© DTV Den Bosch

Lokale omroep DTV Den Bosch begint op 2 oktober

DEN BOSCH – De eerste (nieuws)uitzending van de nieuwe lokale omroep DTV Den Bosch is op maandag 2 oktober te zien. De omroep is vanaf die dag te volgen op kanaal 40 bij Ziggo, KPN heeft gegarandeerd dat vanaf 20 november de uitzendingen ook via hen te zien zijn. 

,,KPN heeft meer tijd nodig voor technische aanpassingen op de kastjes van de cliënten’’, aldus Erik Horvath, directeur van DTV Oss, de grote broer van de Bossche omroep.

Quote

De nieuwsuit­zen­ding is ook te zien op de nieuwe website en app

Erik Horvath

Met DTV Den Bosch heeft de gemeente sinds 12 februari 2015 weer een publieke lokale omroep. Op die dag ging voorganger Boschtion ter ziele. De nieuwe lokale omroep begint vooralsnog met een ongeveer tien minuten durende nieuwsuitzending die een etmaal in een carrousel draait en dus steeds een etmaal te zien is voor er een nieuw ‘lokaal journaal’ te zien is. Horvath: ,,De nieuwsuitzending is ook te zien op de nieuwe website en app.''

Bij DTV Den Bosch komen drie mensen in dienst. De eerste contacten met het Media Leerpark, de opleiding bij het Van Maerlant aan de Bossche Onderwijsboulevard met radio- en televisiestudio zijn inmiddels gelegd. De gemeente Den Bosch heeft met het verlenen van de subsidie geëist dat met het Media Leerpark wordt samengewerkt.