Volledig scherm
Ongeval op de kruising van De Haverlij met De Beverspijken. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Maatregelen op beruchte kruising in Engelen moesten voor winter aangebracht worden

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft vorige week met spoed het verdrijvingsvlak aangebracht op de kruising van De Haverlij en De Beverspijken in Engelen, omdat dit anders nog vier tot vijf maanden zou duren.

"De markering die hiervoor wordt gebruikt kan niet onder koude, vochtige of winterse omstandigheden worden aangebracht,” laat een woordvoerder van de gemeente weten. Omdat het politierapport naar het ongeval waarbij twee meisjes zwaargewond raakten er nog niet is, heeft de gemeente besloten het werk eerder uit te voeren.

Rapport
Eind oktober schepte een vrachtwagen twee fietsende meisjes van 14 en 15 jaar. De meisjes zijn er sindsdien ernstig aan toe. Door het ongeval en de winterse omstandigheden is besloten alsnog over te gaan tot aanpassing van de kruising, ondanks dat het politieonderzoek nog niet is afgerond. De aanpassing staat vermeld in een rapport dat in december vorig jaar is gemaakt over de situatie te plekke. Dat rapport werd op aandringen van de bestuursraad Engelen Bokhoven opgesteld. De bestuursraad noemt het verdrijvingsvlak 'een stap in de goede richting' maar blijft pleiten voor een lagere snelheid ter plekke.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.