Volledig scherm
De fiets die Jos schenkt aan een willekeurige Nederlander. © Lotte van Erp

Man geeft na 30 jaar zijn fiets weg: 'Als je hem niet meer nodig hebt, geef hem dan weer door'

DEN BOSCH – Na 30 jaar trouw te zijn geweest aan zijn fiets doet Jos hem weg. Hij stalde zijn fiets op het Burgemeester Loeffplein met een speciale brief voor de volgende eigenaar.

In de brief stelt hij: ,,Dus als je wil, neem hem maar mee. Doe mij en andere aardbewoners een plezier. Als je hem niet meer nodig hebt geef hem dan door aan iemand anders. In het laatste geval, breng hem naar de stort.”

Uit zijn briefje dat geplakt is aan de bagagedrager blijkt dat Jos een nieuwe fiets heeft gekocht en zijn oude wil schenken aan een willekeurige Nederlander met als doel: ,,Zo dragen we allemaal een klein beetje bij aan het delen van middelen en de duurzaamheid van de aarde.”

Volledig scherm
Het briefje dat bedoeld is voor de volgende eigenaar. © Lotte van Erp
  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.