Volledig scherm
Angelo Damen kreeg de Kreidler al als 15-jarige jongen. Deze jeugdfoto is geplakt op de pickuptruck. © Robèrt van Lith/BD

Man uit Nuland naar de rechter voor kenteken op oude Kreidler uit 1965

DEN BOSCH/NULAND - Zijn Kreidler Florett uit 1965 zal en moet een kenteken krijgen. Niet dat Nulander Angelo Damen (52) er dagelijks mee naar zijn werk gaat rijden, nee, de strijd die het verkrijgen van het kenteken inmiddels is geworden, is voor Damen een pure principekwestie.

Angelo Damen stond gisteren tegenover de rechter in Den Bosch. Hij spande een rechtszaak aan tegen de RDW, dat het kenteken weigert af te geven, omdat de rijksdienst denkt dat het identificatienummer in het frame niet het originele nummer is.​

Damen: „Bij de restauratie een aantal jaren terug is wat lak in het nummer gekomen, dat hebben we er vervolgens voorzichtig uitgekrabd.” Volgens de RDW kan een forensisch onderzoek uitkomst bieden, maar daar weigert Damen aan mee te werken.

De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

  1. Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'geitenwollensokken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'gei­ten­wol­len­sok­ken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Do 18 jan. Voorlopig is het nog rustig, zo geeft de verkoper wel toe. Maar de opbouw duurde al met al ook wat langer dan gepland, en dus is er nog geen reclame gemaakt. Maar uiteindelijk is de zaak nu open en af en heeft Den Bosch een tweede smartshop. Die nieuwe shop, in het pand van voormalige loungecafé Amisos, lijkt echter niet op die andere shop in het centrum, Magic Moments in de Orthenstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.