Volledig scherm
Marianne van der Sloot © CDA Brabant

Marianne van der Sloot uit Den Bosch voorgedragen als lijsttrekker voor CDA Brabant

DEN BOSCH - Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Dat meldt de partij in een persbericht.

Vandaag presenteert het CDA Brabant de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot als nummer 1. Van der Sloot is al drie jaar fractievoorzitter van het CDA in de Brabantse Staten en voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de provinciale CDA-lijst aan. Ze woont in Den Bosch waar ze in de gemeenteraad zit en tevens fractievoorzitter is. 

Op de tweede plaats staat Renze Bergsma, CDA-wethouder uit Woudrichem en al eerder Statenlid in de periode 2003-2009. Zittend Statenlid Ankie de Hoon, afkomstig uit Etten-Leur, staat op plaats 3.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant noemt de lijst 'een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, man en vrouw, jong en oud, stad en platteland'.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.