Volledig scherm
De (fictieve) Aziatische elementen en invloeden op en rondom het hoofdpodium waren duidelijk herkenbaar. © Chris Korsten

Masters of Hardcore staat opnieuw garant voor spectaculair topvermaak

DEN BOSCH - De megahappening Masters of Hardcore is afgelopen nacht wederom uitgegroeid tot een succes. Bijna 25.000 enthousiaste fans uit binnen- en buitenland hadden het naar hun zin in de Brabanthallen. De grootste indooractiviteit die jaarlijks op Bossche bodem plaatsvindt, was dit keer hoofdzakelijk gehuld in Aziatische sferen, gemixed met een vleugje fantasy.

The Skull Dynasty, zoals de show ditmaal heette, onderscheidde zich van alle voorafgaande events vanwege een aantal Japanse en Chinese elementen en invloeden. De contouren van tempelachtige bouwsels waren op en rondom het hoofdpodium duidelijk herkenbaar. Vlammenwerpers, CO2-kannonen, laserstralen en imposante LED-schermen voerden tegelijkertijd de spanning en ook de mystiek nog wat op. Maar ook in zes andere zalen was het groot feest. ,,Het is voor het eerst dat we nu gebruik maken van zeven zalen. Met zoveel publiek is een extra zaal geen overbodige luxe", onderstreepte creative director Marc Out die later als DJ Outblast zowat de complete mainarea in beweging kreeg.

Mannenwereldje

Tijdens deze editie waren drie vrouwelijke DJ's/producers te bewonderen: Miss K8 (die samen met de razend populaire Angerfist geprogrammeerd stond), Korsakoff en Anime. ,,Mijn vakgebied wordt nog altijd sterk gedomineerd door mannen. Het is niet bepaald eenvoudig als vrouw om in dit mannenwereldje door te breken. Mij is het dus uiteindelijk toch gelukt. Ik heb keihard geknokt, al heb je altijd een beetje mazzel nodig om zover te komen", wist de uit Italië afkomstige Anime.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Anime, een van de drie vrouwelijke artiesten bij The Skull Dynasty © Chris Korsten

Internationaal

Onder het publiek waren veel nationaliteiten vertegenwoordigd. Naast Nederlanders vormden Duitsers en Fransen de hoofdmoot. Velen waren per bus naar Den Bosch gekomen. Ook waren opvallend veel Spanjaarden aanwezig. ,,Aan de Spaanse oostkust, zoals in Barcelona en Valencia, lééft hardcore. Maar in de rest van het land is dat helaas niet het geval", wist Caspar Rodes uit Allicante.

Volledig scherm
Veel bezoekers liepen rond met ontbloot bovenlijf. © Chris Korsten
Volledig scherm
Sommige fans waren gewapend met een vlag © Chris Korsten
Volledig scherm
Fans van Angerfist zijn te herkennen aan de typische maskers a la Hannibal Lecter © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch