Een van de woningen op Minitopia.
Volledig scherm
Een van de woningen op Minitopia. © Sandra Peerenboom

Maximaal vijf jaar Minitopia in de Poeldonk met 25 woningen

DEN BOSCH – Dat het woonproject Minitopia van het braakliggende terrein aan de Sint-Teunislaan verhuist naar een locatie naast bedrijventerrein de Poeldonk in Den Bosch was al bekend. Maar sinds dinsdag is ook duidelijk hoe de plannen er uit komen te zien.

De bouw van de eerste woningen is vanaf juni 2018. Het terrein gaat vervolgens in september van dit jaar open. Minitopia kan op de nieuwe locatie voor maximaal vijf jaar in twee fases maximaal 25 tijdelijke woningen bouwen. Het gaat dan om woningen die bewoners voor een deel of helemaal zelf bouwen. Woningcorporatie Zayaz gaat vijf woningen verhuren aan huurders die zelf willen bouwen. Het project geeft ruimte aan kleinere, tijdelijke, maar ook goedkopere en duurzamere woningen die snel te bouwen zijn. De bewoners van Minitopia richten het terrein zelf in en het terrein is in de toekomst openbaar voor iedereen uit de buurt en stad.

Riool en hekwerk

De gemeente legt het riool aan en plaatst een deel van het hekwerk. De betrokken organisaties en bewoners maken afspraken over veiligheid, onderhoud en verantwoordelijkheden. De Stichting Minitopia betaalt namens de bewoners een vergoeding aan de gemeente voor het gebruik.

Zayaz gaat het terrein aan de Sint-Teunislaan weer gebruiken voor nieuwbouw.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement