Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Maximum snelheid Haverlij omlaag na ongeluk met fietsers

ENGELEN - De maximum toegestane snelheid op de Haverlij met de aansluiting Beverspijken in Engelen wordt met tien kilometer per uur verlaagd naar 70 kilometer per uur. Ook komen er voorrangsdriehoeken op de aansluiting Beverspijken zodat meer duidelijkheid is over de verkeerssituatie.

Die maatregelen wil de gemeente binnenkort nemen naar aanleiding van een ongelujk dat op 28 oktober 2016 plaatsvond op deze locatie. Een vrachtwagen schepte twee fietsende meisjes (14 en 15).

De Bestuursraad Engelen Bokhoven heeft de afgelopen jaren tevergeefs gepleit voor verlaging van de maximum snelheid van 80 naar 50 kilometer per uur. Na het ongeluk laaide de discussie erover opnieuw op.

Rotonde

Volgens de gemeente is het 'gewenst' om de maximumsnelheid op de Haverlij verder te verlagen. ,,Dat kan pas bereikt worden met de aanleg van een rotonde op de kruising Beverspijken-Haverlij'', aldus de gemeente.

De gemeente wil 'in de komende periode' het ontwerp hiervoor opstellen. Volgens de gemeente vindt de bestuursraad Engelen het ook nodig om een rotonde aan te leggen. 

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.