Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 100 klachten over Zayaz-woningen. © SP Den Bosch

Meer dan 100 klachten over huurwoningen Kruiskamp, maar Zayaz weet van niets

DEN BOSCH – Uiteindelijk maakte de SP in Den Bosch er een zwartboek van om aan woningcorporatie Zayaz te overhandigen. Dat gebeurde vrijdagochtend, met in het boek een verzameling van ruim honderd klachten over schimmelvorming en tocht in woningen in de Vliegeniersbuurt en Verzetsheldenbuurt in de Kruiskamp.

Volledig scherm
Bewoners van de Kruiskamp overhandigen het zwartboek en een kweekset oesterzwammen. © Jos van de Ven/BD

Bij Zayaz toonden ze zich verrast. ,,Wij schrikken van de aantallen en dit niet in ons systeem vinden’’, sprak een woordvoerder van Zayaz een twintigtal bewoners bij de overhandiging van het zwartboek ik de hal van het Zayaz-kantoor toe. ,,In onze beleving is de overlast minder groot.’’ Vervolgens ging een delegatie van de bewoners en van Zayaz met elkaar in overleg. ,,Ze zijn zich de pleuris geschrokken’’, reageerde fractievoorzitter Bram van Boven van de SP na afloop.

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch