Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 100 klachten over Zayaz-woningen. © SP Den Bosch

Meer dan 100 klachten over huurwoningen Kruiskamp, maar Zayaz weet van niets

DEN BOSCH – Uiteindelijk maakte de SP in Den Bosch er een zwartboek van om aan woningcorporatie Zayaz te overhandigen. Dat gebeurde vrijdagochtend, met in het boek een verzameling van ruim honderd klachten over schimmelvorming en tocht in woningen in de Vliegeniersbuurt en Verzetsheldenbuurt in de Kruiskamp.

Volledig scherm
Bewoners van de Kruiskamp overhandigen het zwartboek en een kweekset oesterzwammen. © Jos van de Ven/BD

Bij Zayaz toonden ze zich verrast. ,,Wij schrikken van de aantallen en dit niet in ons systeem vinden’’, sprak een woordvoerder van Zayaz een twintigtal bewoners bij de overhandiging van het zwartboek ik de hal van het Zayaz-kantoor toe. ,,In onze beleving is de overlast minder groot.’’ Vervolgens ging een delegatie van de bewoners en van Zayaz met elkaar in overleg. ,,Ze zijn zich de pleuris geschrokken’’, reageerde fractievoorzitter Bram van Boven van de SP na afloop.

  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.