Volledig scherm
Links naast het hek moet de parkeergarage komen aan de Maijweg © Domien van der Meijden

'Meer groen bij parkeergarage Maijweg Den Bosch'

DEN BOSCH - De nieuw te bouwen parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch moet een veel groener karakter krijgen. Daarvoor pleit de stichting Boom en Bosch in een zienswijze op de bouwvergunning.

Onder meer de kap van 33 paardenkastanjes (omtrek 55 tot 60 centimeter) op het terrein wordt onvoldoende gecompenseerd in het plan, concludeert de stichting. Zij ziet graag bomen terugkomen, bijvoorbeeld door deze vanaf de grond door het parkeerdek te laten groeien of bomen in bakken op het dak te zetten. Ook moet gekeken worden of er plek is voor hang- en klimplanten over en tegel de gevels van de garage.

Zienswijzen
De NS, opdrachtgever van de parkeergarage, kan nog niet inhoudelijk reageren op de zienswijzen. "De sluitingstijd om zienswijzen bij de gemeente in te dienen is pas net verstreken. Als alle zienswijzen bij ons binnen zijn, gaan we met een aantal mensen in overleg”, aldus een woordvoerder. Wethouder Jos van Son zegde in oktober in de gemeenteraad toe dat het college met de NS ‘van gedachten gaat wisselen’ over een groenere invulling.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.