Volledig scherm
Het hoofdkantoor van het beursgenoteerde Ctac, één van de belangrijkere spelers in de Bossche ICTsector. © Albert van den Boomen

Meer omzet en hogere winst voor Ctac

DEN BOSCH - De Bossche automatiseerder Ctac heeft in de eerste helft van dit jaar meer winst en omzet weten te realiseren. Voor heel 2018 rekent de onderneming op een hoger resultaat dan vorig jaar.

De omzet steeg met bijna 5 procent (twee miljoen euro) tot 42,4 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst steeg naar 944.00 euro, van 843.000 euro vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 6,7 procent tot 1,2 miljoen euro.

Volgens Ctac, waar 449 mensen werkzaam zijn,  werden in Nederland goede zaken gedaan, terwijl in België het resultaat licht negatief uitviel op een hogere omzet. In Frankrijk was sprake van een hogere omzet en een sterk gereduceerd verlies. 

Henny Hilgerdenaar, topman van Ctac, toont zich redelijk tevreden. ,,De positieve ontwikkelingen, die reeds zichtbaar waren in het eerste kwartaal, hebben zich voortgezet. We verwachten over het hele jaar een hoger resultaat."