Meerdere auto's van dakdekkers in brand gestoken in Den Bosch

UPDATEDEN BOSCH - Een aantal dakdekkersbedrijven in Den Bosch is gisteravond het slachtoffer geworden van autobranden. Op een parkeerplaats in Den Bosch werden drie bedrijfswagens in de brand gestoken. Een aantal minuten later kreeg de brandweer nog een melding van een autobrand twee straten verderop. Hier stond ook een bedrijfsauto in lichterlaaie. Hetzelfde gebeurde 's nachts nog een keer.

Een van de auto's was van 123Dakreparaties. De eigenaar, Sacha Smulders, vertelt dat het allemaal auto's waren die iets te maken hadden met schoorstenen of dakreparaties. Smulders denkt dat de branden zijn aangestoken om de concurrentie uit te schakelen. ,,Dat moet bijna wel. Er staat hier ook een dure Mercedes in de straat. Waarom steek je dan deze busjes in de fik?''

Volledig uitgebrand

Mogelijk waren de drie auto's op de eerste locatie afzonderlijk van elkaar in brand gestoken. Het leek het alsof het raam was ingeslagen en hier iets brandbaars naar binnen is gegooid. Een vierde auto op de parkeerplaats heeft schade opgelopen door de hitte.

In de vierde afgebrande auto in de Zaanstraat, lag een gasfles op de achterbank. Deze lekte ook even gas, waarop de omstanders gevraagd werd naar binnen te gaan. Dit was de auto van Sacha Smulders, van 123Dakreparaties. Een collega had de auto bij hem voor het huis gezet, dus hij was er zelf niet bij. Hij denkt dat de branden aangestoken zijn ,,om de concurrentie uit te schakelen''.

Nieuwe melding

De vijfde auto die in vlammen opging, stond geparkeerd in de Frans Erensstraat. Het was de privé-auto van Kevin Pigmans, die ook een klusbedrijf heeft dat onder andere gespecialiseerd is in dakdekwerkzaamheden. Zijn auto - die hij nog maar net had - ging door de brand geheel verloren. Hij baalt dan ook flink. ,,Het is al een stressmaand met de feestdagen. Zoiets kun je er niet bij gebruiken."

Dat meerdere dakdekkers door een autobrand zijn getroffen, verbaast hem. ,,Op mijn auto stond geen bedrijfslogo. Toevallig stond hij nu net in Den Bosch geparkeerd, bij mijn moeder. Ik woon zelf in Cromvoirt. Of het toeval is of dat iemand het echt op mij of onze bedrijven heeft gemunt, durf ik niet te zeggen. Ik hoor in elk geval nooit gekke dingen onder andere dakdekkers." 

De politie doet nog onderzoek naar de autobranden. De woordvoerder kan nog niets bevestigen, ook niet welke bedrijfstak het precies om gaat. Op Burgernet heeft zij een bericht uitgedaan om te vragen naar getuigen.

Volledig scherm
Autobrand bij meerdere auto's in Den Bosch. © Bart Meesters
Volledig scherm
De brandweer blust de bedrijfsauto's die in brand stonden. © Bart Meesters
Volledig scherm
Vijfde auto in brand in Den Bosch op zaterdagavond. © Bart Meesters
Volledig scherm
De brandweer blust de bedrijfsauto's die in brand stonden. © Bart Meesters
Volledig scherm
De vijfde bedrijfsauto die zaterdagavond in brand staat in Den Bosch. © Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement