Volledig scherm
De megatent voor Artibosch en Bourgondisch staat op de Parade in het centrum. © Paul Roovers/BD

Megatent voor Artibosch dankzij Bourgondisch Den Bosch

DEN BOSCH - De organisatoren van kunstenfestival Artibosch, dat zaterdag en zondag in Den Bosch is, hebben voor de activiteiten op de Parade de beschikking over een megatent. De tent vormt een voorplein van een aantal kleinere compartimenten, waarin verschillende activiteiten zijn.

In de grote tent komt een deel van de kunstmarkt. Ook staat er een podium voor optredens en zijn er bars. Het is wederom dankzij het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch dat Artibosch over zo'n tent kan beschikken.

Patrick van Engelen van Artibosch: ''Bourgondisch wil graag op tijd kunnen beginnen met de opbouw voor haar evenement. We hebben afgesproken dat dat al kan voor het weekeinde dat Artibiosch is. Als tegenprestatie mogen we gratis gebruik maken van de grote tent. En dat is dit weekeinde ook wel prettig omdat er misschien toch af en toe een bui gaat vallen.''

  1. Twijfels rondom heftig rukwindfilmpje: 'Ik denk dat het in scène is gezet'

    Twijfels rondom heftig rukwindfilmpje: 'Ik denk dat het in scène is gezet'

    DEN BOSCH – Bijna iedere Nederlander heeft ‘m wel voorbij zien komen: een filmpje van een man die met hoge snelheid wordt meegesleurd door een windvlaag in Den Bosch. Veel mensen zeggen medelijden te hebben met deze pechvogel, maar er zijn ook andere geluiden: is deze valpartij wel het gevolg van pech? Of zit er meer achter? Het BD vroeg het aan stuntmannen die ervaring hebben met het uitvoeren van spectaculaire acties.
  2. Voorstelling Sam van Lucas de Man stelt opnieuw heilige huisjes ter discussie

    Voorstelling Sam van Lucas de Man stelt opnieuw heilige huisjes ter discussie

    DEN BOSCH - Wat drijft mensen? Wie zijn we? Waar willen we heen? Theatermaker Lucas de Man is voortdurend op zoek naar de identiteit van mensen, waarbij vooroordelen zoveel mogelijk overboord moeten worden gegooid. Na zijn project met de varkensboeren in Wij Varkenland zijn nu de bankiers aan de beurt. De monoloog Sam, voor en over medewerkers van de Rabobank, speelde zich donderdagavond in de Verkadefabriek voor het eerst in een niet-besloten omgeving af.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.