Volledig scherm
PREMIUM
De performers van Willi Dorner kunnen overal klem komen te zitten. © Willi Dorner

Menselijke sculpturen in de Bossche binnenstad

DEN BOSCH - Den Bosch vormt het decor voor een wonderlijk performanceparcours. Playful Arts Festival haalt internationale topact van choreograaf Willi Dorner binnen.

 Dansers, performers en lichaamsacrobaten in kleurige pakjes bevolken dit weekend het straatbeeld. Opgestapelde kakelbonte lichamen tegen een wand, straatdansers die als bevroren een bizarre pose innemen of een deurpost die opgevuld wordt door ingenieus in elkaar hakende lichamen. De beweeglijkste lijven wringen zich in allerlei bochten voor het performanceproject ‘Bodies in Urban Spaces’ van de Oostenrijkse choreograaf en theatermaker Willi Dorner. Een bijzonder performanceparcours dat al in tachtig steden over de hele wereld te zien is geweest, waaronder onlangs nog in Jeruzalem en Vilnius.

 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.