Volledig scherm
Mental Theo op Zwarte Cross © Facebook/Mental Theo

Mental Theo heeft het nog steeds: filmpje feestende massa Zwarte Cross is Facebook-hit

DEN BOSCH – Zijn gloriedagen liggen al jaren achter hem, maar een goed feestje bouwen kan hij nog steeds als de beste. DJ Mental Theo, geboren en getogen in Den Bosch, ontpopte zich tot een van de grote favorieten op festival Zwarte Cross. 

Een filmpje waarop te zien is hoe hij een feestende mensenmassa van links naar rechts laat springen, is een grote hit op Facebook.

Happy hardcore

Mental Theo, die eigenlijk Theo Nabuurs heet, bestormde een kwart eeuw geleden samen met boezemvriend Charly Lownoise de hitlijsten met happy hardcore-pareltjes als Wonderful Days, Hardcore Feelings en Stars.

Zijn populariteit nam in de loop der jaren gestaag af, maar de inmiddels 52-jarige Bosschenaar is nog altijd een graag geziene gast op festivals.

Facebook-hit

Niet voor niets worden de beelden van zijn Zwarte Cross-optreden enkele dagen na dato nog altijd volop bekeken en verspreid. 

Onderstaand filmpje is ruim 8200 keer geliket en bijna 300.000 keer bekeken.

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.