Volledig scherm
© pixabay.com

Met gestolen auto gestrand op weg naar 'intiem plaatsje' in Den Bosch

DEN BOSCH - Volgens advocaat Jan Kral ging een 21-jarige Bosschenaar eind vorig jaar met zijn vriendin naar een ‘intiem plaatsje’ bij het Bossche Engelermeer. De auto waarmee hij reed, strandde in het gras. De politie kreeg de wagen weer op weg. Maar heel blij was de Bosschenaar niet met de aandacht van de agenten. Want een van de agenten controleerde het kenteken van de auto en ontdekte dat de auto was gestolen.

Het Openbaar Ministerie gaat niet zover om de man ervan te beschuldigen de auto te hebben gestolen. Maar volgens het OM had hij wel moeten weten dat het foute boel was. Daarom stond hij woensdagmiddag terecht voor opzetheling.

En er is meer. Want de verdachte zou eind vorig jaar in Den Bosch een auto-inbraak hebben gepleegd. Nadat een zijruit werd vernield, lukte het niet om navigatieapparatuur te stelen (er was wel ruim 1400 euro schade). Bloedsporen in de auto leverden een dna-match op met de Bosschenaar.

Begin vorig jaar betrapte personeel van een Bossche Praxis-vestiging hem bij een diefstal. De politierechter en de officier van justitie waren vlug klaar met de auto-inbraak en winkeldiefstal. Want de Bosschenaar gaf ze vlot toe. Maar de heling van de auto blijkt een verhaal apart. Hij zegt de auto te hebben geleend van een vriend. „Ik wilde met mijn vriendin naar het Engelermeer. Ik hoopte op de auto van mijn moeder maar dat lukte niet”, zei de Bosschenaar. Hij vertelde op straat een vriend te zijn tegengekomen die hem de auto aanbood.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.