Volledig scherm
Wessel Bongers, Bram Korthout en Ralph van der Heijden vertrekken namens het Rodenborch-College richting Rome © Peter de Bruijn

Middelbare scholieren uit regio Den Bosch maken bijzondere reis naar Rome

DEN BOSCH/ROSMALEN – Veertien leerlingen van vijf middelbare scholen in de gemeente Den Bosch vertrekken zondag naar Rome. Ze gaan daar onder meer dak- en thuislozen helpen en hopen dinsdag 15 november tijdens ‘De Nederlandse Dag’ op een ontmoeting met paus Franciscus.

Het groepje maakt deel uit van een gezelschap leerlingen van 28 OMO-scholen in Brabant. De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs bestaat een eeuw. OMO ‘trakteert’ bijna honderd vierdejaars scholieren op een bijzondere extra kennismaking met het katholieke geloof.

“We gaan in grote gaarkeukens werken en delen onder meer broodjes uit aan zwervers. Het is dit jaar het heilige jaar van de barmhartigheid”, weet 4 vwo-leerlinge Lisa Brorens (15) van het Jeroen Bosch College in Den Bosch. “Het geeft een fijn gevoel om arme mensen te kunnen helpen”, vult vriendin Yuki Li (15) uit Ammerzoden aan. “Ik ben niet gelovig, maar sta helemaal open voor nieuwe ervaringen.”

Namens het Rodenborch-College in Rosmalen gaan Bram Korthout (15), Ralph van der Heijden (15) uit Rosmalen en Wessel Bongers (15) uit Maren-Kessel naar Rome. Het trio hoopt tijdens de ‘Nederlandse Dag’ de paus te ontmoeten. “Ik zou de paus willen vragen hoe het voelt om dé kerkelijk leider te zijn”, zegt Ralph. “En ik zou hem willen complimenteren”, aldus Bram, die misdienaar in de Sint-Lambertuskerk in Rosmalen is. “Ik vind dat de paus het goed doet. Hij helpt arme mensen. Dat heb ik gelezen en op televisie gezien.”

Volledig scherm
Lisa Brorens en Yuki Li van het Jeroen Bosch College in Den Bosch. © Peter de Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.