Volledig scherm
Misschien extra dak met groene weide voor parkeergarage in Den Bosch © Raoul Wilke Studio Turbo

Misschien extra dak met groene weide voor parkeergarage in Den Bosch

DEN BOSCH - Parkeergarage de Wolvenhoek in Den Bosch krijgt straks misschien extra dak met een weide van echt gras. De winnaars van de ideeënprijsvraag van het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) willen een extra laag op de parkeergarage zetten met een weide die plaats biedt aan een café-restaurant en wisselend een stadscamping, openluchttheater, kunstmarkt of beeldentuin.

Het BAI maakte vrijdag 3 juli tijdens de Nacht van de Architectuur in de Verkadefabriek de winnaars van de ideeënprijsvraag bekend. Arjan van Ruyven en Michiel van Pelt van MMX Architecten in Amsterdam mogen hun plan Wolvenweide uitwerken. Als de gemeente tevreden is, kan het echt worden uitgevoerd.

Door een extra dak te maken, kost het plan vrijwel geen parkeerplaats. De gemeente had als voorwaarde dat hooguit tien parkeerplaatsen mochten worden opgeofferd. De jury spreekt van een geweldig idee, waarin alles klopt. Volgens de jury is het plan tamelijk goedkoop in aanleg en onderhoud. De prijs levert naast de mogelijke gemeente-opdracht 2.000 euro op.

Liesbeth van der Pol heeft met haar Amazones de Architectuurprijs 1995-2000 van het BAI gewonnen. Op haar ontwerp zijn 872 stemmen uitgebracht. De Frietzak aan het Brugplein van Jeroen van de Ven is nummer 2 met 563 stemmen. De Cavalier op de grens van de Muntel van Hilberink Bosch Architecten bezet de derde plaats met 277 stemmen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.