Volledig scherm
Eric Alink. © Sandra Peerenboom

Mogelijk aangifte Eric Alink tegen AZC-Alert Den Bosch wegens haatzaaien

DEN BOSCH - Journalist Eric Alink uit Den Bosch onderzoekt de mogelijkheden van een juridische procedure tegen AZC-Alert Den Bosch.

De Bosschenaar heeft de indruk dat de lokale tak van dit landelijke burgerplatform mensen ‘stelselmatig misleidt’ en ‘ophitst’. "Vrijheid van meningsuiting is een kostbaar goed, maar dit gaat alle perken te buiten", aldus Alink, die op persoonlijke titel handelt. Het Facebookbericht van AZC-Alert Den Bosch waarin twee vluchtelingen worden beschuldigd van zakkenrollen tijdens de lichtjesprocessie in Den Bosch was de welbekende druppel voor Alink. Hij gaat nu onderzoeken of een aangifte zinvol is.

Team Den Bosch
Bij AZC-Alert reageert alleen Tamara Wulffelé, woonachtig in Amersfoort, van de landelijke organisatie. Hoe groot het ‘team Den Bosch’ is en wie erin zitten, wil zij niet kwijt. Wel vertelt ze na overleg met dat ‘team Den Bosch’ achter de Facebookberichten te staan. "Op de pagina staat nu een weergave van de feiten. Als meneer Alink daar niet tegen kan, dan moet hij maar bij de politie gaan uithuilen."
AZC-Alert strijdt landelijk tegen de komst van asielzoekerscentra. Meer over de vluchtelingencrisis op bd.nl/vluchtelingen.