Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Mogelijk nieuw licht op moordzaak Heesbeen in Rosmalen

DEN BOSCH - Een medewerker van het Huis van Bewaring in Grave heeft mogelijk iets te vertellen dat de zaak over de moord op Rosmalenaar Martie Heesbeen ‘kan beïnvloeden’. Dat zei de officier van justitie maandag tijdens een rechtszaak waarbij niet inhoudelijk op de moord werd ingegaan.

Het gaat om uitspraken die zouden zijn gedaan door de 23-jarige neef, die vorig jaar in februari werd aangehouden. Hij werd ervan verdacht zijn oom op 2 december te hebben doodgeschoten in Rosmalen. Ook de hond van Heesbeen werd doodgeschoten. Over de hond zou de verdachte iets hebben gezegd dat van belang kan zijn voor de zaak.

Kolder
De verdachte, die sinds november op vrije voeten is, was niet aanwezig tijdens de zitting. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers is het ‘kolder’ wat over zijn cliënt wordt gezegd. “Ik heb het met hem besproken en hij ontkent de uitspraken te hebben gedaan”, aldus Kuijpers die benadrukte dat hij de Rosmalenaar al direct adviseerde om niks te zeggen over deze zaak.

Het is onbekend wanneer de zaak inhoudelijk aan bod komt.

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.