Volledig scherm
en tijdelijke trap aan de zijde van de Buitendijkstraat voert de bezoekers straks van de vierde naar de derde etage van De Heus. Foto: Maikel Samuels © aikel Samuels

Mogelijk rechtszaak om theaterfestival Boulevard te weren uit asbesthallen De Heus

DEN BOSCH - Vanwege asbest in de hallen op De Heus gaat natuur- en milieuvereniging Het Groene Hart Brabant nog voor het weekend een bezwaarschrift indienen tegen de evenementenvergunning van theaterfestival Boulevard.

Mocht de gemeente of de organisatie niet van locatie willen veranderen, dan volgt mogelijk een gang naar de voorzieningenrechter. Dat laat Helmus Boons, secretaris van de Natuur- en milieuvereniging weten.

Het Groene Hart voelt zich gesterkt door een brief die de Stichting Tramkade afgelopen week verzond, waarin staat dat de hallen ‘behoren tot het gedeelte van het complex dat nog niet veilig en wind- en waterdicht is gemaakt’. De stichting vroeg aan het college van B en W daarom geen evenementen toe te staan in de hallen van de oude veevoederfabriek na het theaterfestival.

Officieel staat een termijn van zes weken om te reageren op een gepubliceerde vergunning, maar omdat dan het theaterfestival dan al voorbij is, hoopt Boons dat zijn bezwaarschrift met voorrang behandeld kan worden. "Als dat niet het geval is, rest ons niets anders dan een stap naar de voorzieningenrechter. Of we dat echt doen, moet ik met de andere bestuursleden overleggen.”

Lees meer over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.