Volledig scherm
Het monumentje voor Luuk in het Deltapark. © Olaf Smit

Monumentje voor Luuk in Rosmalen weer vernield

ROSMALEN - Opnieuw is het monumentje voor Luuk in het Deltapark achter Windkracht 5 in de Groote Wielen vernield. Het afgelopen weekeinde is de ballon van het spelend kind (Luuk Dielissen) afgebroken en het gedachtenisplaatje losgetrokken.

„Ik snap niet dat mensen met hun vingers niet van het monumentje af kunnen blijven. Afgelopen vrijdag ben ik er nog geweest. Toen lag het plaatje op de grond en was de ballon nog heel”, reageert Rita Dielissen.

De moeder van Luuk, die op 7-jarige leeftijd in 2004 om het leven kwam toen hij al spelend onder een negen meter hoge berg zand terechtkwam, wil niet te veel kwijt omdat het nare herinneringen naar boven brengt. ,,Wij woonden er vroeger ook, maar komen er nu nog regelmatig. Dan wandelen of fietsen we er langs. Het is altijd een plekje waar je wilt zijn.”

Roestvrij staal
Een jaar na de onthulling is het monumentje van kunstenares Corrie de Bakker in 2011 ook al eens vernield. Volgens Rita Dielissen is de bronzen ballon met bronzen lijn in de hand van het spelend kind toen vervangen door roestvrij staal. „Daarna zijn er toch ook weer zaagsporen op het staal gevonden”, zegt de moeder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.