Volledig scherm
Een van de geesten die ‘s nachts bij Scrooge op bezoek komt is de Geest van het Verleden, gespeeld door Evie McEwan. © Chris Korsten

Musical A Christmas Carol met verve opgevoerd door leerlingen Sint-Janslyceum Den Bosch

DEN BOSCH - Het Sint-Janslyceum geniet al geruime tijd de reputatie van onderwijsinstituut waar zo nu en dan fraaie musicals worden opgevoerd. Nu is het opnieuw raak. Zaterdagavond voltrok zich in de aula de première van de musical A Christmas Carol, een kerstverhaal dat in 1843 is geschreven door Charles Dickens.

Bram Roovers(15) speelt de rol van Ebenezer Scrooge, een schier onverbeterlijke gierigaard die op kerstavond bezoek krijgt van een viertal geesten. Uiteindelijk weten ze hem tot inkeer te brengen. De cast bestaat uit circa 35 leerlingen, verdeeld over verschillende niveaus en jaargangen. Aardrijkskundeleraar Frans van Tilborg kruipt als verhalenverteller in de huid van Dickens.

De regie is in handen van Mijke van Munster, terwijl docent Engels Jordi Reijnders als productieleider opereert. Voor degenen die de musical gemist hebben, geen nood. Het stuk wordt namelijk nog vier keer opgevoerd. Op zondag is het aanvangstijdstip gesteld op 14.30 uur, van maandag tot en met woensdag op 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Volledig scherm
Op kerstavond en -nacht krijgt de gierige Scrooge bezoek van vier geesten, die hem uiteindelijk tot inkeer weten te brengen. © Chris Korsten
Volledig scherm
De multigetalenteerde Bram Roovers vertolkt de rol van Ebenezer Scrooge. © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.