Volledig scherm
Sander Luurssen bespeelde de zaal op eigen wijze. © Ans van den Bosch

Muzikale manifestatie SHW in Nuland: 'Mijn hart ligt in Sri Lanka'

NULAND - Stichting Hulp Wadduwa (SHW) heeft zondag in hotel Van der Valk Nuland een muzikale middag gehouden. Sander Luurssen bracht de 130 aanwezigen in een goede sfeer evenals Frans Baggermans, Addy Timmermans, Sjors de Jager, Erik Baghuis, Robby Lee, Yosee, The Rocking Coasters en The Great Guys.

De muzikanten zorgden voor een afwisselende middag. Het doel: kinderen in Sri Lanka goed onderwijs geven. Ook de ambassadeur van Sri Lanka Adam M. J. Sadiq was aanwezig en dat werd door SHW zeer gewaardeerd.

Tsunami
Ad van Lokven en Geert Hanegraaf zijn beiden elf jaar actief voor SHW, een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Na de tsunami van 2004 was hulp in Sri Lanka nodig. Het duo begon klein in de vorm van voedselpakketten, schoolspullen, vissersnetten en fietsen en groeide uit naar hulp met een blijvend effect zoals inrichting van klaslokalen, aanschaf leermiddelen, verbeteren sanitaire voorzieningen en het uitreiken van studiebeurzen, de zogenaamde scholarships. ,,Mijn hart ligt in Sri Lanka. We hebben daar een zoon en dochter geadopteerd en zijn al opa geworden. Dit is privé buiten de stichting om”, vertelt Geert Hanegraaf.

Met het geld dat hij en Ad ophalen, zorgen ze ervoor dat een weeshuis en bejaardentehuis in Sri Lanka maandelijks een voedselpakket bestaande uit rijst, suiker en meel krijgen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.