Volledig scherm
Het naaktstrand bij het Engelermeer. © Tom van der Meer/BD

Naaktlopers aan noordkant Engelermeer vertrekken niet

DEN BOSCH - Ondanks het verbod op naaktrecreatie, blijven er naturisten naar de noordkant van het Engelermeer komen. De politie heeft sinds het verbod in juni werd ingesteld 5 boetes uitgedeeld. De naaktlopers voelen zich opgejaagd door stadstoezicht.

Het verbod voor naaktlopen aan de noordkant werd ingesteld omdat wandelaars zouden klagen dat ze niet meer ongestoord door het gebied konden lopen. Er zou ook regelmatig sprake zijn van seksuele handelingen. Alleen aan de zuidkant, bij het strandbad, is een gedeelte waar naakt mag worden gerecreëerd.

De naturisten in het noorden laten zich niet wegjagen, stelt één van hen. Hij kreeg drie weken geleden een boete, maar betaalt die niet. "Ik zit hier goed beschut. Ik vind dat ik hier gewoon mag zitten." Het is sinds het verbod is ingesteld wel een stuk rustiger aan de strandopgang aan het Engeler Visserspad.

Het BD was woensdag op locatie aan het Engelermeer. Lees donderdag 8 augustus in de krant (editie 's-Hertogenbosch) hoe bezoekers het meer ervaren.