Volledig scherm
© stock.xchng

'Nee' tegen windmolens op bedrijventerrein De Rietvelden Den Bosch

DEN BOSCH - ,,Engelen wordt zo onderhand het afvalputje van Den Bosch", waren maandagavond de woorden van Cor Damen tijdens de bestuursraad Engelen/Bokhoven in de Engelenburcht. De Engelenaar maakte samen met vier andere bewoners bezwaar tegen de plaatsing van drie windmolens op het bedrijventerrein De Rietvelden en één windmolen langs de A59.

Het initiatief is ingediend door drie bedrijven op bedrijventerrein De Rietvelden: Heineken Brouwerij 's-Hertogenbosch, containerterminal BCTN Den Bosch en sloop- en aannemersbedrijf Barten en de familie Pennings. De windmolens zijn de druppel voor deze bewoners. Engelen heeft volgens hen al genoeg geluid- en fijnstofoverlast van de A59, dieselaggregaten van schepen langs de Diezekade, geluidsoverlast van BCTN en zware industrie naast de deur. "Daar komt bij dat de huidige windmolen bij de Treurenburg al zoveel overlast geeft dat extra windmolens volstrekt onacceptabel zijn", zegt Marja Bernts.

De bezwaarmakers hekelden de gemeente ook omdat het zo slecht is aangekondigd. Maar een gedeelte van Engelen heeft een brief gehad. Een gemiste kans volgens de bezwaarmakers, want op deze manier betrek je bewoners niet bij de ontwikkeling van een duurzame en sociale samenleving. De bestuursraad verzocht wethouder Paul Kagie het tijdschema bij te stellen. Kagie: ,,De boodschap is glashelder, maar Engelen is nu zelf aan zet om actiebereidheid te laten zien."

Het plan ligt ter inzage op het stadskantoor en is vrij voor inspraak tot 27 december. De bewoners maakten kenbaar dat ze zich zeker gaan verzetten. Ook de bestuursraad kondigde aan dat ze met 'een gewogen advies' van zich zal laten horen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement