Volledig scherm
© Thinkstock

Neef staat snel terecht voor doden Martie Heesbeen in Rosmalen

DEN BOSCH - Heeft het Openbaar Ministerie voldoende bewijs om een 24-jarige Rosmalenaar te laten veroordelen voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49)? Daarover is binnenkort meer bekend. Op 31 oktober staat de man terecht. Twee weken later is de uitspraak.

Martie Heesbeen werd op 2 december 2014 doodgeschoten in de Rosmalense Van Oldenbarneveldlaan waar hij wandelde met zijn hond die ook werd gedood. De politie kreeg al snel te maken met mensen die verklaarden dat een neef de dader zou zijn. Met zijn oom was hij enige tijd werkzaam bij het Bossche distributiebedrijf Didden.

De neef werd op 9 februari 2015 gearresteerd. Dat gebeurde zes dagen nadat een getuige begon te praten. De getuige zei tijdens de moord op ongeveer honderd meter afstand op een bankje schoten te hebben gehoord. Even later zou hij de verdachte hebben zien wegrijden op een scooter. Hoewel het donker was en hij een helm met vizier droeg, zou hij zijn oude buurjongen in hebben herkend.

Jan-Hein Kuijpers, advocaat van de verdachte, zei tijdens een rechtszaak eind midden november vorig jaar dat het bewijs ‘erg mager is’.

De rechter liet de verdachte naar huis gaan vanwege de persoonlijke belangen van de verdachte. De rechter vond het ook van belang dat pas anderhalve maand later meer bekend zou zijn over onderzoek dat het Nederlands Forensisch Instituut verrichtte naar het gebruikte wapen.

Afgesproken is dat de verdachte op 31 oktober aanwezig is tijdens de rechtszaak.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.