Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Niet praten over donorwet, maar op safari: Rombouts skipt belangrijke vergadering

DEN BOSCH - Oud-burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts miste dit jaar al twee vergaderingen als Eerste Kamerlid voor het CDA omdat hij op 'gezinsvakantie' was. Hij ging eerst op safari in Tanzania en daarna nog een paar dagen strand in Zanzibar. Dat meldt De Telegraaf.

Tijdens een van die vergaderingen sprak de senaat nota bene over de belangrijke donorwet.

De CDA'er zegt in de krant dat 'het beter was geweest' als hij de reis in de kerstvakantie had gemaakt. Dat wilde hij ook doen, maar die periode bleek al volgeboekt. Volgens Rombouts kreeg hij toestemming van zijn fractie.

Tekst gaat verder onder deze tweet

'Verblijf buitenslands'

De woordvoerder van de Eerste Kamervoorzitter laat aan de krant weten dat er over afwezigheid wegens vakantie niets staat in het reglement van orde. Of hij/zij op reis kan, is dus aan de senator zelf en is afhankelijk van wat de eigen fractie hierover heeft afgesproken.

Het kwam in totaal 38 keer voor dat een senator een vergadering miste wegens 'verblijf buitenslands'. Daar werd verder geen reden bijgegeven, zo zag De Telegraaf in de notulen van de Eerste Kamer. 

De Eerste Kamer vergadert een keer per week op dinsdag. Heel soms wordt er op maandag een extra vergadering ingelast. De leden van de Eerste Kamer hebben voor de resterende tijd ook nog andere functies. Het komt voor dat ze vanwege die werkzaamheden af en toe een vergaderdag missen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch