Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Nieuw bomenplan voor Van Zwietenpark

DEN BOSCH – Er komt een nieuw bomenplan voor het gehele Van Zwietenpark in Den Bosch. De gemeente gaat dit plan presenteren tijdens de informatieavond over de omstreden bomenkap in het park rond de Noorderplas (Maaspoort). Overigens is nog steeds niet bekend wanneer de bijeenkomst gehouden wordt.

Omdat de padenstructuur in het park gaat veranderen, wordt het bomenbestand daarop verder aangepast, schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de PvdA. De gemeente wil het bomenbestand aanpassen nu de padenstructuur duidelijk is. Dat zou volgens de gemeente ook kunnen betekenen dat alle essen geheel uit het park verdwijnen vanwege essentaksterfte en wellicht later door de essenbastkever. 

  1. Bossche ‘Twitter-rechter' Judge Joyce haalt vernietigend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelijke televisie’

    Bossche ‘Twit­ter-rech­ter' Judge Joyce haalt vernieti­gend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelij­ke televisie’

    DEN BOSCH - De uitzending in RTL Late Night waarin presentator Twan Huys in gesprek ging met de ex-vrouw en dochter van ‘wraakvader’ Mario Haazen, was ‘eenzijdig, kritiekloos en ronduit schadelijk’. Tot die vernietigende conclusie komt Joyce Lie, bestuursrechter in Den Bosch. ,,Dit soort televisie draagt bij aan een vertekend en scheef beeld van de Nederlandse rechtspraak.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch