Volledig scherm
© Foto Jan Zandee

'Nieuw stadskaartje Arriva is welkome aanvulling'

DEN BOSCH - Het Stadskaartje dat Arriva deze maand introduceert in de weekeinden voor vervoer op de stadslijnen in Den Bosch, valt bij de gemeente in goede aarde. 

,,Het initiatief van Arriva sluit goed aan bij onze visie", zegt een gemeentewoordvoerder.  Arriva biedt vanaf deze maand mensen de mogelijkheid om voor 3 euro op zaterdag op zondag onbeperkt te reizen op de stadslijnen en de buurtbus naar Engelen/Bokhoven. Voor dat bedrag mogen één volwassene en twee kinderen tot en met elf jaar reizen. De gemeente ziet het Stadskaartje niet als concurrentie voor de transferiabussen.  

,,We willen bezoekers zoveel mogelijk stimuleren niet met de auto naar de binnenstad te gaan. Daarvoor hebben we de transferia. Daar kunnen bezoekers op laagdrempelige wijze doorrijden met de bus of de fiets", aldus de woordvoerder.  ,,De actie van Arriva dient hetzelfde doel; gezinnen stimuleren van het openbaar vervoer gebruik te maken. We zien de actie van Arriva als een welkome aanvulling op onze inzet."

  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.